Peberrod

Armoracia rusticana G.,M.& Sch.

Anvendelse

Peberrod blev brugt af vikingerne som styrkende og opkvikkende middel. Nogle historieforskere har beskrevet Peberrod som vikingernes ginseng.

Peberrod har et højt indhold af C vitamin og har af den årsag været brugt mod skørbug.

Peberrod indeholder sennepsolie og asparagin. Tilsammen giver det en vanddrivende og desinficerende virkning, som kan hjælpe på blærebetændelse. I mindre mængder virker Peberrod mod gigt og reumatisme. Omslag af knust frisk peberrod øger blodgennemstrømningen i huden og er derfor virksomt mod forfrysninger og blå mærker.

Peberrod virker stimulerende på fordøjelsen og derfor er revet peberrod en god ledsager til tungt fordøjelige retter. Peberrod tåler ikke opvarmning idet det får smagsstofferne til at fordampe.

Peberrod kan også bruges som konserveringsmiddel i syltede rødbeder og asier.

Indholdsstoffer

Sennepsolie, sinigrin, asparagin, harpiks og C vitamin