Aktivitetskalender

 Juni:

Søndag den 20. juni kl. 14 - 15.30
Stiklingedag

Alle medlemmer i Havehistorisk forening er inviteret til at komme og få en kop kaffe og en eller to stiklinger af planterne i Apotekerhaven. Vi kan ikke love aflæggere af alle planterne, men støttegruppen arbejder på at lave potter med overskudsplanter af så mange planter som muligt. Alle potter er selvfølgelig omhyggeligt mærket med plantenavn. Arrangementet er forbeholdt for foreningens medlemmer.

August:
Søndag den 8. august kl. 14 - 16
Åben have i Joachim Bursers Apotekerhave

 

 

Traditionen tro vil støttegruppen og bestyrelsen også i år byde inden for i vores dejlige have. Vi byder på kaffe/the og kage, viser haven frem, og svarer på spørgsmål osv. Vi satser på smukt vejr og smukke farver i augusthaven.

September:
Onsdag den 8. september kl. 19

Udflugt til Medicinsk-historisk Museum i Næstved, Ringstedgade 61, 4700 Næstved

Medicinsk-historisk Museum er indrettet i det tidl. Præstø Amts Sygehus fra 1817 og beliggende på det nuværende Næstved Sygehus. Museet viser udviklingen indenfor sundhedsvidenskaben og rummer en stor samling instrumenter og apparaturer mv. I den tilhørende gårdhave er indrettet en medicinsk urtesamling.

Transporten foregår i egne biler. Kører man ikke selv, så prøver vi at arrangere samkørsel, hvis I kontakter os på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Turen er gratis for foreningens medlemmer, men tilmelding er nødvendig og foretages på samme mail, senest 1. september.

 Oktober:

Onsdag d. 13 oktober kl. 19 i Multisalen på Sorø Museum

Foredrag, ved naturformidler Lise M Kristiansen

Spis flere vilde danske planter
I den danske natur vokser mange forskellige spiselige planter. Ramsløg, brændenælder og brombær kender de fleste, mens røllike, mjødurt og gråbynke er mindre kendt. I foredraget får du at vide hvordan du kommer godt i gang med at indsamle vilde spiselige planter og hvordan du lærer flere af dem godt at kende. Du får også inspiration til hvordan du kan forvandle vilde planter til velsmagende madretter i hverdagen. De vilde spiselige planter byder nemlig på en helt særlig verden af smag, duft og konsistens.

Foredragets varighed er ca. 1½ time, med indlagt pause hvor der vil være smagsprøver på vild mad.

Foredraget er gratis for foreningens medlemmer, mens ikke-medlemmer koster kr. 50,- pr. person.

 

Af hensyn til traktementet, vil vi gerne, have jeres tilmelding, senest d. 9-10-21, på E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..